Rockisõprade rõõm Toto tuleb Tallinna

Rasmus Rammo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toto 2015. aastal Rootsi rockifestivalil
Toto 2015. aastal Rootsi rockifestivalil Foto: Claudio Bresciani/TT/TT NEWS AGENCY

Juba järgmisel esmaspäeval, 12. veebruaril jõuab juubelituuri «40 Trips Around the Sun» raames Nordea Kontserdimaja lavale menukas rokkansambel Toto.

Aasta 2018 on Eesti rokisõprade seas teeninud juba varakult ära suurepärase kontserdiaasta maine: tänavu laiutavad kodumaistel lavalaudadel teiste seas gigandid Guns N' Roses, Deep Purple ja Iron Maiden, niisamuti ka A-ha, Stone Sour ja Nightwish. Nimistu lööb lahti aga California poprokkbänd Toto, mis tähistab tänavu 40 aasta möödumist oma esimesest kauamängivast.

Just nimelt, Toto debüütalbum «Toto» ilmus 1978. aastal, pälvides tähelepanu eelkõige uudse muusikalise suuna eest – album kombineerib õnnestunult kergemat popmuusikat sündi- ja hevirokiga. Kuigi kriitikud tegid toona Toto mitmekülgse repertuaari maha, sai bänd kiiresti publiku lemmikuks. Nimialbumilt pärineb ka esimene suurem hitt «Hold the Line», mis tänini igal bändi kontserdil ilmtingimata kõlab.

Debüütalbumi juubeli tähistamiseks asub Toto suurele kaheaastasele tuurile, mille avapauk antakse 11. veebruaril Helsingis – seega ei või veel täpselt arvata, mis tähtsal juubelituuril sündima hakkab. Kindel on aga see, et esitusele tulevad bändi tuntuimad hittlood «Rosanna», «Stop Loving You» ning väidetavalt klahvimees David Paichi ja Jumala ühisloominguna sündinud «Africa», mis on ilmselt ühe põlvkonna jaoks pigem hümn kui harilik poplugu.

Juba mõne päeva pärast, 9. veebruaril ilmub Toto juubelipidustuste raames kogumikalbum «40 Trips Around the Sun», millel lisaks remasterdatud vanadele hittidele ka kolm uhiuut pala on. Esiksingel «Alone» on kõigile kuulamiseks vabalt kättesaadav ning bändi asutajaliige Steve Lukather usub, et sellega on tabatud klassikalist Toto essentsi.

Legendaarsed California poprokkarid annavad Eestis kontserdi juba 12. veebruaril. Nordea Kontserdimaja 1829-kohaline saal on välja müüdud. Viimati esines Toto Eestis eelmisel sajandil – 1999. aastal anti Linnahallis kontsert 3000-pealisele publikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles