Galerii. Täna esitleti raamatut «Estonia ballett 100»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval, 8. veebruaril toimus Estonia talveaias Eesti balleti 100. sünnipäevaks valminud raamatu «Estonia ballett 100» esitlus. Raamatu on välja andnud Rahvusooper Estonia, selle on koostanud ja toimetanud kirjandustoimetaja Liina Viru, autorid on Heili Einasto, Kustav-Agu Püüman, Kristiina Garancis, Leenu Nigu ja Evelin Lagle. Raamatu on kujundanud Peeter Laurits.

2018. aastal saab Eesti ballett 100aastaseks. Seoses selle olulise sündmusega Eesti kultuuri- ja tantsuloos, andis Rahvusooper Estonia välja juubelialbumi «Estonia ballett 100», sest just Estonias pandi 1918. aastal alus Eesti balletikunstile. Raamat käsitleb balletiloo sajandit läbi ballettmeistrite ajastute ja säravate tantsijaisiksuste, tänu kellele on Eesti ballett saanud oma tänase näo. 222-leheküljeline teos on illustreeritud rikkaliku fotomaterjaliga.

Esitlusel said sõna teatrijuht Aivar Mäe ja Eesti Rahvusballeti kunstiline juht Toomas Edur. Esinesid Tallinna Balletikooli tantsijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles