Müügivõidu võttis kingitus vabariigi sünnipäevaks

Alvar Loog
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi peakonsul New Yorgis Kairi Künka, TEA Kirjastuse juht 
Silva Tomingas ja Eesti suursaadik ÜRO juures Sven Jürgenson koguteose 
«Eesti Vabariik 100» esitlusel New Yorgis.
Eesti Vabariigi peakonsul New Yorgis Kairi Künka, TEA Kirjastuse juht Silva Tomingas ja Eesti suursaadik ÜRO juures Sven Jürgenson koguteose «Eesti Vabariik 100» esitlusel New Yorgis. Foto: Tea Kirjastus

Eesti Kirjastuste Liidu avaldatud eelmise aasta raamatumüügi edetabelis sai napi, ent kindla võidu TEA Kirjastuselt hilissügisel ilmunud «Eesti Vabariik 100», mille ametlikuks läbimüügiks märgiti 6277 eksemplari. Suure sportliku võidu puhul esitasin kolm küsimust TEA Kirjastuse juhile Silva Tomingale.

Palju õnne! Mis on sellise edu põhjus?

Ilmselt olid lugejad kaua oodanud raamatut, mis meie riigi sada aastat kokku võtaks, ülevaatlikult ja ka atraktiivselt ühtede kaante vahele paneks. Nagu Rein Veidemann juba raamatu esitlusel tabavalt märkis, on «Eesti Vabariik 100» tõesti märgilise tähtsusega raamat. Küllap on see ka põhjus, miks seda oma emadele-isadele, vanaemadele-vanaisadele, kuid ka äsja sündinud lastele ja lastelastele kingitakse.

Juubeliaasta alles algas. Kas seda teost ostetakse samasuguse mühinaga edasi?

Eesti Vabariigi juubelini on veel mõni nädal aega ja praegu tundub, et huvi selle teose vastu aina kasvab. Trükipress pandi tõesti kolmandat korda käima, sest seni trükitud ligi 10 000 eksemplari on otsakorral.

Detsembris esitlesite teost New Yorgis Eesti Majas. Kas tasus ära?

Esitlus läks hästi. Kohale tuli inimesi ka teistest linnadest ja isegi Kanadast ning see on võimaldanud infol kiiresti levida. Väga palju on müügile kaasa aidanud Ameerika-Eesti Kaubanduskoda ja tellimusi tuleb praegu iga päev. Võib öelda, et on ära tasunud. Mis aga peamine: sellega valmistasime pinda ette peagi ilmuvale «Eesti Vabariik 100» põhinevale ingliskeelsele teosele, mida Välis-Eesti kogukonnad pikisilmi ootavad. Olen lubanud oma sõpradele Austraalias, et aprilli lõpus on «Republic of Estonia 100» neil käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles