Veel üks raamat Pätsist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Константинов крест. Сюжет из жизни первого президента Эстонской Республики Константина Пятса. Sjuzet iz pervogo prezidenta Estonskoi Respubliki Konstantina Pjatsa»
«Константинов крест. Сюжет из жизни первого президента Эстонской Республики Константина Пятса. Sjuzet iz pervogo prezidenta Estonskoi Respubliki Konstantina Pjatsa» Foto: Raamat

Postimees pidas hiljaaegu meeles Konstantin Pätsi surma-aastapäeva. See tõi mind uuesti aasta lõpus loetud raamatu juurde Pätsist, mille kohta ma pole näinud kedagi sõna võtvat. Tõsi küll, raamat on vene keeles ja vene kirjaniku Semjon Daniljuki kirjutatud, küll aga Eesti kirjastuse KPD üllitatud Eesti Kultuurkapitali toetusel: «Konstantinov krest. Sjužet iz žizni pervogo prezidenta Estonskoi Respubliki Konstantina Pjatsa» («Konstantini rist. Süžee Eesti Vabariigi esimese presidendi Konstantin Pätsi elust»).

Muidugi, elust võetud süžee puhul kerkib üsna loomulikult ka küsimus, kui palju seal on tõesti aset leidnut ja kui palju autori poolt põnevuse nimel juurde pandud. Tuleb tõdeda, et kriminaaljutu süžee ei lange tegelikkusega kuigivõrd kokku. Eestipoolsed osalised on kõik väljamõeldud nimedega. Vähemalt olulisemad kohapealsed tegelased samuti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles