Avatakse Andres Kollisti kunstikogu näitus

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kollisti kogu näitus Tallinna Ülikooli Akadeemilise Raamatukogu galeriis.
Andres Kollisti kogu näitus Tallinna Ülikooli Akadeemilise Raamatukogu galeriis. Foto: Tallinna Ülikooli Akadeemilise Raamatukogu galerii

Täna, 9. veebruaril kell 17 avatakse Tallinna Ülikooli Akadeemilise Raamatukogu galeriis (Rävala 10) näitus «Inimene. Maa. Taie», mis tutvustab raamatukogu direktori Andres Kollisti kunstikogu, fookusega maalile ja graafikale. 

Keemiku haridusega Kollisti tööekspeditsioonid viisid teda 1970.–1980. aastatel Kaug-Itta ja Siberisse ning tema ekspeditsioonide koosseisus töötasid sageli ka kunstnikud Lemming Nagel, Heitti Polli ja Tiit Pääsuke, kelle segatehnikas maastikumaalidel on väljapanekus seetõttu eriline koht.

Väljas on ka Raul Meeli, Leonhard Lapini, Silvi Liiva, Marje Üksise jt graafikat, Orest Kormašovi ja Epp-Maria Kokamäe maale ning pallaslaste loomingut, samuti arvukalt eksootilistelt maadelt pärit (rahva)kunsti ja ekspeditsioonidelt kaasa toodud vulkaanilisi kivistisi. Kollistit kui teadlast, ühiskonnategelast ja Eesti kodakondsuspoliitika üht väljatöötajat tutvustab näitusel valik tema artikleid ja intervjuusid.

Näitus, mille valmistasid ette Harry Liivrand ja Rene Haljasmäe, kestab 4. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles