«Litsid» läksid käima kirgede ja kannatustega (3)

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Litside» tegevus algab 1939. aasta oktoobris, kui madame Kukk kolib enda juhitava lõbumaja Hitleri kutsel Vaterland’i lahkunud baltisaksa perekonnast tühjaks jäänud villasse.
«Litside» tegevus algab 1939. aasta oktoobris, kui madame Kukk kolib enda juhitava lõbumaja Hitleri kutsel Vaterland’i lahkunud baltisaksa perekonnast tühjaks jäänud villasse. Foto: Kaader filmist

«Litsid» on üks kõige uhkemini produtseeritud eesti telesarju, mida ma viimasel ajal vaadanud olen, ja väärib võrdlust maailma kõige kallima mitteingliskeelse telesarjaga «Babylon Berlin». 

Mille poolest eristub Mart Sanderi telesari «Litsid» teistest Eesti telesarjadest? Kas lugu jutustatakse ja kuidas? Kuidas õigustab end amatöörnäitlejate kasutamine? Kas kunstnikutöö annab 1939. aasta tunnetuse? Kuidas kujutada kommunisti lõbumajas? Kriitik vaatas sarja ja sellest kõigest kirjutabki.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles