2Cellos esineb Haapsalus

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2Cellos.
2Cellos. Foto: promo

2Cellos on Rock in Haapsalu peaesineja. Muusikalisi piire purustav ja visuaalselt efektne 2Cellos esineb Haapsalu Lossihoovis kontserdiga 21. juulil maailmatuuri The Score World raames.

Rock in Haapsalu jätkab traditsiooni tuua Eestisse klassikalise ja rokkmuusika erilisi kooslusi. Noormeeste duo on viimase aja edukaimaid klassika ja rokkmuusika sulameid.

2Cellos esitab eranditult väga tuntud hitte suurimatest filmidest ja rokkmuusika legendide repertuaarist. Nii saavad uue kuue AC/DC ja Rolling Stones-i suurhitid ning U2 ja Michael Jacksoni armastatud lood. Osa showst kuulub filmimuusika klassikale alates «Titanicu» tunnusloost kuni «Troonide mängu» teemameloodiani.

2Cellos sai alguse alles hiljuti, 2011. aastal, mil Sloveenia-Horvaatia päritolu Luka Šulić ja Stjepan Hauser lasid välja oma esimese tšellodel mängitud loo, Michael Jacksoni «Smooth Criminal». Mehed said kokku ning hakkasid improviseerima aastajagu ennem Horvaatias klassikalise muusika meistriklassis.

Üleöö YouTube'i sensatsiooniks tõusnud duo kogus kiiresti populaarsust juba oma esimese albumiga, kus töödeldi Coldplay, Nirvana, Guns'n'Roses’e jt hitte. Duo esines peagi juba kuninganna Elisabeth II Teemantjuubelil ning tuuritas Elton Johniga.

2Cellos andis eelmisel aastal välja oma neljanda albumi «Score», mis on salvestatud London Symphony Orchestraga. Ka Haapsalu kontserdil saadab 2Cellost saatebänd.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles