Tallinna Arhitektuuribiennaal otsib kuraatorit

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Arhitektuuribiennaal otsib kuraatorit.
Tallinna Arhitektuuribiennaal otsib kuraatorit. Foto: Eesti Arhitektuurikeskus

Eesti Arhitektuurikeskus kuulutab välja kuraatorivõistluse, mille eesmärgiks on leida parim idee ja kuraator 2019. aasta sügisel toimuvale, järjekorras viiendale Tallinna Arhitektuuribiennaalile TAB 2019.

TAB on Baltimaade suurim, rahvusvahelise haardega arhitektuurifestival, mis tutvustab kohalikku arhitektuurikultuuri, käsitleb aktuaalseid teemasid arhitektuuris ja heidab pilgu valdkonna tulevikku. 

Kuraatorikonkursiga otsitakse biennaalile Eesti kontekstiga seotud ning tänapäevases arhitektuurimaailmas aktuaalset, uuenduslikku ja vastukaja tekitavat peateemat. Eesti Arhitektuurikeskuse juhataja Raul Järgi sõnul on TAB 2019 eesmärgiks kaasata rahvusvahelist ja kohalikku publikut ning leida Eesti kontekstiga seotud aktuaalne, innovaatiline ja kaasaegses arhitektuurimaailmas vastukaja tekitav peateema. «Varasemad biennaalid on näiteks käsitlenud tulevikustsenaariume, milliseks meie linnad muutuvad, kui kasutusele võetakse isejuhtivad autod ning kuidas bio- ja infotehnoloogiate kasutuselevõtt muudab linnadisaini», sõnas Järg. 

TAB pakub sündmusteprogrammi nii valdkonna tippudele, noortele professionaalidele kui arhitektuurihuvilistele. TABi ürituste tuuma moodustavad kuraatorinäitus, sümpoosion ning Tallinna visioonivõistlus. Biennaali peateema põimib TABi tuumiksündmused üksteist täiendavaks tervikuks, mida saadab põhjalikumalt teemat ja osalejaid tutvustav TAB kataloog. 

Projektide esitamise tähtaeg on 24. aprill 2018 kell 16.00. Võistlustingimused on kättesaadavad siin. 

Eelmise biennaali, TAB 2017, teemaks oli «bioTallinn», mille peakuraator Claudia Pasquero käsitles bio- ja infotehnoloogia kombineeritud rakendamisvõimalusi maastikujunduse ja linnadisaini valdkonnas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles