Vaata, keda Tallinna Linnateater peab parimaks

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile, 13. veebruaril tähistas Tallinna Linnateater 52. sünnipäeva. Traditsiooniliselt jagati õhtusel üritusel kolleegipreemiaid ning kuulutati välja publiku lemmiknäitleja.

Preemaid jagunesid järgnevalt: parimaks lavastuseks valisid kolleegid lavastuse «Macbeth», lavastajaks Antti Mikkola. Parima kujunduse preemia pälvis Kristjan Suits lavastuse «Kaks vaest rumeenlast» lava-, video- ja valguskujunduse eest. Parimaks lavastust toetavaks kujunduseks hindasid kolleegid Tiiti Hynnineni video- ja valguskujundust lavastusele «Macbeth».

Sel aastal loobuti rollide pea- ning kõrvalosadeks jagamisest ja anti välja kaks parima naisnäitleja ning meesnäitleja preemiat. Naisnäitleja preemiad pälvisid Sandra Uusberg Ljubov Andrejevna Ranevskaja rolli eest lavastuses «Kirsiaed» ja Hele Kõrve Leedi Macbethi rolli eest lavastuses «Macbeth» ning Džiina rolli eest lavastuses «Kaks vaest rumeenlast».

Parima meesosatäitja auhinnad said Alo Kõrve Macbethi rolli eest lavastuses «Macbeth» ning Jepidohhovi rolli eest lavastuses «Kirsiaed» ja Kaspar Velberg Lopahhini rolli eest lavastuses «Kirsiaed» ning Seytoni rolli eest lavastuses «Macbeth».

Lisaks lavastustele ja rollidele said tunnustatud ka teised teatritöötajad. Parimaks lavastusala töötajaks valisid kolleegid vanemhelitehnik Haar Tammiku. Parimaks maja töötajaks kuulutati trupijuht Triinu Sillaste. Eripreemia pälvis haldusjuht Rain Raabel Hobuveski restaureerimistööde vedamise eest.

Tallinna Linnateatri juhtkond tunnustas 2017. aastal enim etendusi andnud näitlejaid: Epp Eespäeva (149 etendust) ja Indrek Ojarit (142 etendust). Juhtkonna preemiad pälvisid veel vanemvalvelauatöötaja Kaja Klein ning turundusjuht Margus Küppar.

Tallinna Linnateatri publiku lemmiknäitleja tiitli pälvis Argo Aadli.

Lisaks tunnustasid teatritöötajaid ka linnateatri toetajad ning koostööpartnerid. Espaki preemia pälvis Argo Aadli, Nordeconi preemia grimeerija Annifrid Muda, Eesti Päevalehe preemia Sandra Uusberg ning ABC Motorsi preemia sai Indrek Ojari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles