Enn Kunila kollektsioon jõudis Tallinna raekotta

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna raekojas avatakse neljapäeval Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud kunstinäitus «Rõõm linna südames. Maalid Enn Kunila kollektsioonist».

Näituse keskme moodustavad harmoonilised ja õnnerikkad maastikud ning värviküllased ja elujaatavad linnavaated Eesti kunsti kuldajast perioodil 1910–1945. Tööd pärinevad Eesti väljapaistvatelt meistritelt: Konrad Mägi, Ants Laikmaa, Paul Raud, Nikolai Triik, Paul Burman, Ado Vabbe, Herbert Lukk, Villem Ormisson, Richard Uutmaa, Eerik Haamer, Endel Kõks ja paljud teised kunstnikud.

«Tallinna raekojas toimuv näitus toob raekoja ajaloolisse interjööri uue ja juubeliaastale kohase kihistuse – Eesti iseseisvumisaegse kunsti, pannes Eesti kunstiklassika raekoja hoonega ühte kõlama. Valminud on spetsiaalselt raekoda silmas pidav kujunduskontseptsioon eraldi väljaehitatud eksponeerimispindadega. Hoolikalt valitud teosed sobivad konteksti, tuues ruumidesse mitte ainult värvirõõmu, vaid ka ajastule iseloomulikku hõngu,» ütles näituse kuraator Eero Epner.

Näituse korraldamisel pööratakse erilist tähelepanu koostööle koolidega, laste ja noorte näitusele toomisele ning nende kunstialasele harimisele. Selle tarvis on välja töötatud haridusprogrammid kooliõpilastele. Samuti toimuvad näitusel publikuprogrammid ja kunstihommikud peredele.

Näituse tunnustööks on Paul Burmani 1916. aastal valminud maal «Raekoja plats». Näitust saadab ülevaatlik eesti- ja ingliskeelne kataloog. Kuraator on kunstiajaloolane Eero Epner, kujundaja kunstnik Tõnis Saadoja, graafiliste materjalide kujundaja on disainer Tiit Jürna.

Näitus Tallinna raekojas on avatud 15. veebruarist 1. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles