Margus Allikmaal on uus töö

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Allikmaa
Margus Allikmaa Foto: Alar Truu / Õhtuleht

Teater.ee andmetel luhtus SA Vene Teatri juhi konkurss ning seetõttu valis nõukogu teatri ajutiseks juhiks Filipp Lossi ning tegevjuhiks Margus Allikmaa. Mõlemad on esialgu ametis aasta, seejärel otsustab nõukogu, kas kuulutada välja uus konkurss või jätkata samamoodi.

Vene Teater otsis uut juhti seetõttu, et alates 2012. aastast juhatuse esimehena töötanud Tõnu Lensment teatas eelmise aasta lõpul, et lahkub 20. veebruarist omal soovil ametist. Loss on töötanud Vene teatri kunstilise juhina 6. septembrist 2017.  

Margus Allikmaa juhtis Eesti Rahvusringhäälingu ehk ERRi tööd kümme aastat kuni eelmise aasta juunini, mil tema ameti võttis üle Erik Roose. Aastatel 1981–1998 töötas Allikmaa Eesti Draamateatris, sealhulgas kaheksa aastat teatri direktorina. 1998–1999 töötas ta ASis Trio LSL peadirektorina. Kultuuriministeeriumi kantsleri ametikohal oli Allikmaa aastatel 1999–2002.

Margus Allikmaa on lõpetanud 1980. aastal Tallinna Kõrgema Tehnikakooli raadiotehnikuna ja 1985. aastal Tallinna Tehnikaülikooli elektroonikainseneri erialal. Margus Allikmaa kandideeris viimastel kohalike omavalitsuste volikogude valimistel Viimsis Reformierakonna nimekirjas, kuid erakonda ta alates 2005. aastast enam ei kuulu.

Filipp Lossil (sündinud 1967) on kolm kõrgharidust: Loss on ajaloolane, lavastaja ja teatrimänedžer, Loss on olnud Moskva teatri Vabalava (Открытая сцена) direktor. Rakvere Teatris on Filipp Loss jõudnud lavastada «Külluse» ja «Ausamba».  

Vene Teatris on Loss lavale toonud Aleksandr Bloki värsspoeemi põhjal valminud etendus-seiklusmängu «Kaksteist», mis esietendus mullu 7. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles