Ehtekunstnikud tähistavad Eesti juubelit erikollektsiooniga

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa Tanel Veenre Eesti sünnipäevale pühendatud pidulikust erikollektsioonist.
Osa Tanel Veenre Eesti sünnipäevale pühendatud pidulikust erikollektsioonist. Foto: promo

Vaid ühel päeval, 20. veebruaril, näeb Viru Keskuse aatriumis Eesti sünnipäevale pühendatud pidulikku erikollektsiooni, mille on ehtekunsti vorminud ehtedisainerid ja -brändid Tanel Veenre, Birgit Skolimowski, Lummus, New Vintage by Kriss, Soma, Hyrv, Wooch ja Aegaon.

«Meil on tohutult vedanud oma trikoloori värvidega – must ja valge on ju puhas klassika, sinine annab taevaliku puudutuse. Kuna ma tõesti armastan mängida värvidega, siis olen tänulik Eesti valgusele – see on täiesti perfektne, et näha nii kontraste kui ka pooltoone. Meie varjud ei ole küll nii tumedad kui lõunamaades, kuid tänu sellele poolpimedale ajale on me silmad teritatud nägemaks tuhandet halli varjundit,» kommenteeris loodud erikollektsiooni ka rahvusvaheliselt laia tuntust kogunud ehtekunstnik Tanel Veenre.

Ehtebrändi New Vintage by Kriss juubeli auks loodud ehtesari propageerib eesti keelt ja selle omapära. Emakeelsed inspireerivad sõnad nagu näiteks «Armastus», «Elu on äge», «Kõik on võimalik» ja «100% eestlane» annavad kandjale igati positiivse meeleolu, nagu ka Eesti metsale pühendatud erikollektsioon «Mine metsa».

Ehtekunstnik Birgit Skolimowski esitleb populaarset puzzle-seeriat samuti isamaalistes toonides. Lummuse disainerite sõnul on nende kollektsioon hõbedane pühendus Eesti vabadusele. Noore disaineri ehtebränd HYRV üllatab uue kollektsiooniga «FREEDOME», mis on inspireeritud Riho Kulla skulptuurist «Enne Vihma» (1971).

Ehtedisaini üritus «Eesti Ehe» toimub teisipäeval, 20. veebruaril kella 12–21 Viru Keskuse aatriumis. Valminud kollektsioone kommenteerivad disainerid ise ning loodut on võimalik ka kaasa osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles