«Klassikokkutulek 2» purustas avanädalavahetuse rekordi!

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Klassikokkutulek 2: Pulmad ja matused» peategelased Henry Kõrvits, Ago Anderson ja Mait Malmsten.
«Klassikokkutulek 2: Pulmad ja matused» peategelased Henry Kõrvits, Ago Anderson ja Mait Malmsten. Foto: Liisabet Valdoja

Eesti ühe armastatuima kinohiti huumorist pakatav järg «Pulmad ja matused» tõi kinodesse tagasi kolm kooliaegset sõpra – Mardi, Andrese ja Toomase. Lisaks neile aga ka kogunisti 49 432 silmapaari, kes jätsid avanädalavahetusel kinokassadesse 299 860 eurot, mida on rohkem, kui ükski kodu- või välismaine film seni ühe nädalavahetusega saavutanud on.

René Vilbre lavastatud komöödia, mille peaosades tagasi Mait Malmsten, Genka ja Ago Anderson, esilinastus läinud nädalavahetusel pea kõikides Eesti kinodes koguni 365 seansiga. Piletikassadesse kogus film oma esimesel nädalavahetusel 299 860 eurot, mis on rohkem kui edetabeli senise esiviisiku tulemused: «Mina, supervaras 3», «Kiired ja vihased 8», «Kiired ja vihased 7», «Jääaeg 5» ning «Kariibi mere piraadid 5». Avanädalavahetuste publikuedetabelis annab «Klassikokkutulek 2» esimesele osale pika puuga – 2016. aasta avangu tulemus oli 33808 kinokülastust, nüüd aga lausa 49432.

«Esimene osa tegi kaks aastat tagasi aukartustäratavaid tulemusi. Nende valguses oli kinolevi eel suurim küsimus, kas järg suudab kinodes veel tublimalt alustada,» kirjeldab filmi levitaja Siim Rohtla esilinastuse eelset põnevust. «Vastus selgus juba reedeks, kuna isegi eellinastused tõid kinodesse üle 16000 inimese, müües valdava osa esimesi seansse lihtsalt välja. Nädalavahetusel oli aga kinodes juba täielik publiku masspealetung!»

Naerust õhetavate nägudega kinosaalist väljujailt kommetaare küsides selgub, miks uus film taaskord ülipopulaarne on. «Väga meeldis! Üle tüki aja sai kohe südamest naerda,“ kiidab üks vaataja. Ning teine lisab: „Kui need kolm meest teevad filmi, siis saab ikka tõelist kino ja seda peab vaatama! Paras annus musta huumorit...»

Filmi produtsent Kristian Taska on jalgadega hääletanud publikule südamest tänulik ja ütleb, et kogu tiim tegi filmi suure armastusega: «Eesmärk oli hoida kvaliteet kõrge!

„Klassikokkutulek 2“ meeldib ka kriitikuile

Arteri kriitik Kristina Herodes annab filmile 4 tärni viiest, ning kiidab: «Kogu süžee on nii ettearvamatu, et järgmist vallatut kurvi pole võimalik ette näha. Ja naljaga on sama lugu – ta tuleb ja lajatab sulle kulbiga kuklasse hetkel, mil sa seda üldse ei oota.» Herodes kiidab ka hea keemiaga keskset kolmikut: «Ago Anderson, Mait Malmsten ja Henry Kõrvits on nii sümpaatsed, et lihtsalt pead neile kaasa elama. Ja päris tihti ka kaasa tundma. Need omavahel jagelevad, kontrastsed, värvikad ja võimendatud komöödiakarakterid on elust enesest võetud.»

«Kui teile esimene «Klassikokkutulek» meeldis, siis minge teist ka vaatama, soovitab Postimehe filmikriitik Hendrik Alla ning tunnustab eraldi „Klassikokkutuleku» stsenarist Martin Algust: „Mis puutub Alguse kirjutatud dialoogi, siis olen seda imetlenud juba tema telesarjades. Mitte keegi nii ju päriselt ei kõnele, kuid ekraanil mõjuvad need killud orgaaniliselt ja naljakalt. Mulle meeldis, et kui jämekoomilisem osa naljadest tehti peamiselt visuaalsel tasandil, siis teksti jäi piisavalt peenematel tasanditel mängivat huumorit.“

Delfi Kinoveebi peatoimetaja Ra Ragnar Novod nimetab uut filmi esimesest osast paremaks ning kiidab samuti filmi põhikolmikut: «Peategelaste vahel on tunda reaalset ekraanikeemiat, mistõttu juhtus midagi, mida ei oodanud - hakkasin tegelastele kaasa elama.»

Muide, uut «Klassikokkutulekut» kiidab oma Facebooki lehel ka Eesti endine kultuuriminister Laine Randjärv: «Käisin kinos ja naersin täiega! Ja ausalt öeldes, polnud ma sugugi ainuke, kes naeris.»

Millest film seekord räägib?

Kolm kooliaegset sõpra on otsustanud korraldada ägeda poissmeesteõhtu, aga satuvad ootamatult hoopis matustele. Unustamatust klassikokkutulekust on omajagu aega möödas ning kolme lustliku sõbra elus puhuvad uued tuuled. Kuum rokkstaar Toomas (Genka) on lõpuks otsustanud naise võtta, Mardi (Mait Malmsten) abielus on suured jamad ning Andres (Ago Anderson) on naissoole sõja kuulutanud, hakates põhimõtteliseks poissmeheks.

Kuigi tujukad mehepojad on keskeakriisiga leppinud, kestab kirgede torm elumere lainetel endise hooga. Kuidas hoida oma staariseksapiili, kui meedia tõmbab sinu uuele plaadile vett peale? Kuidas eluga edasi minna, kui avastad, et kaasa on patustanud? Kuidas end pärast arvukaid äraütlemisi vastassoole ihaldusväärseks muuta? Seda, kas laulatus ikka toimub, kes vedru välja viskab, kas Mart päästab oma abielu ning kas Andres saab õnnelikuks, saad teada vaid kinosaalis. “Klassikokkutulek 2: Pulmad ja matused” on jultunud komöödia oma tuntud headuses koos armastatud Eesti näitlejatega, mis räägib elust enesest ja enamastki veel.

Filmi «Klassikokkutulek 2» produtseerinud Taska Film on tootjafirmaks kõigi aegade kolmele menukaimale Eesti filmile: «Klassikokkutulek 2» (2016), «Nimed marmortahvlil» (2002) ja «1944» (2015).

Filmi valmimist toetasid Eesti Filmi Instituut, Forum Cinemas, TV3, Olympic Casino, Tridens/Jägermeister, Neste Eesti, TS Laevad, Silberauto, Mosaic, Valio, Goldwell, Make Up For Ever Eesti, Cramo ning MTÜ Visit Saaremaa koostöös ettevõtetega Arens Ehitustööd, Klotoid ja Saaremaa Lihatööstus. Filmi levitab taas VaataFilmi, kes on ühtlasi ka filmistuudiote Paramount ja Universal ametlik esindaja Eestis.

NB! «Klassikokkutuleku» kolmas osa jõuab kinodesse 1. veebruaril 2019!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles