Rotermann alustab EV100 sünnipäevanädalat 100-pealise rahvatantsuga

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rotermanni kvartal tähistab EV 100-t.
Rotermanni kvartal tähistab EV 100-t. Foto: Ott Ojamaa

Täna õhtul kell 17:00 on oodata Rotermanni peaväljakule 100-pealist rahvatantsu kollektiivi, et juhatada sisse Eesti Vabariik 100 sünnipäevanädal. Tantsupeomuuseumi korraldatud üritus on avapauguks kvartali pidustustele, aga algav nädal toob ka muud temaatilist.

Nii muuseumi kui kvartali ühiskingina esitletav tants koosneb seitsmest osast. Repertuaaris on tuntud ja armastatud pärimustantsud ja ka pealtvaatajad on oodatud ühiselt jalga keerutama. Samuti on Rotermanni 18 aadressil avatud nädala lõpuni rahvarõivaste näitus, kus võimalik kostüüme proovida ja pilte teha. Ekraanidel näeb eelnevaid tantsupidusid.

Kolmapäeval viib ajaloolane Jaak Juske läbi avastusretke, kus jutuks tuleb Rotermanni tööstuskvartali kujunemine, tööstusrevolutsiooni mõju Tallina arengule ja selle seos Eesti Vabariigi sünnilooga. Ringkäik algab kell 16.00 ja osalemine on tasuta.

Ühtlasi on üks kvartali kingitustest muusika. Eesti ühe kaasaegse helilooja poolt kokku pandud valik kohalikust muusikast, läbi aegade, kostub kõlaritest kuni märtsini välja.

Tänavu 189-aastaseks saavast Rotermanni kvartalist on kujunenud terviklik ja ainulaadne elukeskkond Tallinna vanalinna naabruses, mida iseloomustab ajaloohõnguline atmosfäär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles