Berlinale kesksirgel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitlejad Olga Zujeva ja Danila Kozlovski Aleksei German Jr. filmi «Dovlatov» maailma esilinastusel 17. veebruaril Berliini filmifestivalil.
Näitlejad Olga Zujeva ja Danila Kozlovski Aleksei German Jr. filmi «Dovlatov» maailma esilinastusel 17. veebruaril Berliini filmifestivalil. Foto: Ekaterina Chesnokova/Sputnik

Berlinale filmimaraton on jõudnud poole peale. Screen Daily rahvusvahelist kriitikute edetabelit juhib avafilm olnud «Koerte saar». Muidugi, Karu võib ka nukufilmile anda, ent Berlinale on siiski mängufilmide festival, nii et huvitugem neist.

Konkursikava seni arvestatavamad tööd on olnud Aleksei German jr «Dovlatov» ja võõrustajate «Transiit», lavastajaks Christian Petzold. «Dovlatov» toob ekraanile novembripäevad aastast 1971. Dovlatov peab leiba teenima mõttetu žurnalistikaga, kui veel avaldamata kirjanikult oodatakse talt positiivsust, elu helgema poole kujutamist. Kõike seda, mida omakorda nüüd ühelt stagnaaega kujutavalt taieselt millegipärast on kombeks oodata. Nii et millegi uuega, mingi värske hingusega film ei üllata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles