Soomes toimub Rasmus Puuri uue teose maailmaesiettekanne

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Puur.
Rasmus Puur. Foto: Kirill Gvozdev

Rasmus Puuri teose «Meie juured ei ole lapsepõlves» maailmaesiettekanne leiab aset Helsingi Aleksanteri teatris.

22. veebruaril 2018 tähistavad Soomes elavad eestlased Eesti Vabariigi 100. aastapäeva kontsert-etendusega.

Maailmaesiettekandele tuleb Rasmus Puuri kirjutatud uudisteos «Meie juured ei ole lapsepõlves» (Karl Ristikivi tekstile), mis on kirjutatud Soomes elavale eesti kogukonnale. Helsingi Aleksanteri teatris toimuv kontsert on siinsete eestlaste kingitus Eesti Vabariigile 100. aastapäevaks. Kontserdi peakorraldaja on Helsingi Eesti Muusikastuudio.

Kontserdil astuvad üles rohkem kui 150 muusikut, kelle hulgas on Helsingi Eesti Naiskoor, Helsingi Eesti Muusikastuudio mudilas- ja lastekoor, Tampere Eesti Koor, segakoor Siller, EBSi kammerkoor ning Rasmus Puur koos VHK keelpilliorkestriga. Solistidena astuvad üles Annika Lumi (sopran), Silver Lumi (bariton) ja Kristjan Mõisnik (bass).

Silver Lumi: «Tegemist on esimese korraga, kus nii paljud Soomes tegutsevad ja eesti lauljatest koosnevad laulukoorid on korraga ühel laval, kusjuures spetsiaalselt kontserdi jaoks oleme kokku kutsunud ka Helsingi Eesti Naiskoori. Karl Ristikivi tekstile kirjutatud teoses toome kuulajani rõõmud, mured ja mõtted, mis on tekkinud meis väljaspool Eestit elades. Lisaks hingelähedasele teemale, ja rohkem kui saja võõrsil elava eestlase kokku toomisele, teeb sündmuse eriliseks see, et Rasmus Puuri kirjutatud teos kõlab 22. veebruaril esiettekandena.»

Rasmus Puur: «Meie juured ei ole lapsepõlves» kirjutasin Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva pidulikuks tähistamiseks Soome eesti kogukonnale 22. veebruaril 2018. aastal. See tellimus oli mulle suur au, mistõttu polnud kirjutamine kõige lihtsam. Mõte pöörduda Karl Ristikivi kui pärast sõda Rootsi emigreerunud kirjaniku poole, tekkis üsna ruttu, aga teksti valik oli keeruline. «Meie juured ei ole lapsepõlves» võtab minu jaoks ilusalt ja valusalt kokku teises paigas elava inimese juurte loo, tunded ning taju. Sest ei nad päriselt kao. Äkki kasvavad uued juured ja õied.»

22. veebruaril Aleksanteri teatris toimuva kontsert-kingituse piletid on välja müüdud. Kontserti on võimalik kuulata ka FinEst FM otseülekande vahendusel. http://web.finestfm.fi/

Kunstilised juhid: Annika ja Silver Lumi

Lavastaja: Annika Lumi

Peakorraldaja: Helsingi Eesti Muusikastuudio

Korraldajad: Integratsiooni Sihtasutus, Tuglase Selts, Eesti Instituut, Enterprise Estonia, Helsingi Eesti Suursaatkond, Finest FM ja Soome-Eesti Seltside Liit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles