Kumu toob ekraanile samuraist arhitekti

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tadao Ando üks tuntumaid ehitisi, Osaka lähedal asuv Valguse kirik (1989).
Tadao Ando üks tuntumaid ehitisi, Osaka lähedal asuv Valguse kirik (1989). Foto: KUMU dokumentaal

Kuidas poksijast ja autodidaktist Tadao Andost üks maailma tuntumaid ehituskunstnikke sai, pajatab kolmapäeval Kumu auditooriumis ekraanile jõudev dokumentaalfilm «Samurai-arhitekt Tadao Ando». 

Jaapani režissööride Shigenori Mizuno ja Yu Nakamura film annab ülevaate 76-aastase arhitekti loomingust, mida iseloomustab zen-printsiipidest lähtuv lihtne minimalistlik vorm koos loodusesse sobitumise ja loomuliku valguse ootamatu kasutamisega.

Maailma betoonarhitektuuri maestroks nimetatud Ando selgitab filmis, kust tuleb inspiratsioon ja mida on ta õppinud oma teostamata jäänud projektidest. Vaataja ees avaneb võluv, erilise huumoritajuga isiksus.

21. veebruaril kell 18 Kumu auditooriumis aset leidev seanss tuleb eriline, sest selle juhatab sisse Tadao Ando kaasmaalane, Eestis tegutsev jaapani arhitekt Tomomi Hayashi. Film on jaapani keeles ingliskeelsete subtiitritega. Sissepääs tasuta.

Seanss kuulub kultuuriteemaliste dokumentaalfilmide sarja Kumu Dokumentaal, mida korraldavad Kumu ja PÖFF.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles