Kevadine pööripäev toob ERMi öise heli- ja videvikufestivali

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahva Muuseumis heli-ja videvikufestival ERMi ÖÖ on pühendatud kevadisele pööriööle.
Eesti Rahva Muuseumis heli-ja videvikufestival ERMi ÖÖ on pühendatud kevadisele pööriööle. Foto: ERM

Laupäeval, 24. märtsil kell 20 toimub Eesti Rahva Muuseumis esimene heli-ja videvikufestival ERMi ÖÖ, mis on pühendatud kevadisele pööriööle ja kutsub kuulama videvikulist ajavoolu nii helis kui ka sõnas.

ERMi ÖÖ avab kuulajaile seitsme kontserdiga muuseumi salapärased sopid, mille ühendajaks on ERMi ajarada.

Esimest ERMi ÖÖd austab sõnalis-muusikaline «Pööriööriööriöö» esmaettekanne, kus kirjanik-semiootik Valdur Mikita tekstid haaravad publikut Robert Jürjendali ja Kaido Kirikmäe loodavate improvisatsiooniliste maailmade kaudu. Trioga on kaastegev segakoor K.O.O.R. dirigent Raul Talmari juhatusel.

Lisaks astuvad samal ööl üles hõbehäälne Myrra Rós Islandilt, soolokontserdiga Vaiko Eplik, fantaasiamuusik Silver Sepp, hiiu kandleid elektroonikaga ristav duo Puuluup ja 2017. aastal albumiga «Raba» eduka debüüdi sooritanud Haldi. Kukemuru Ambient festivali puhkealal laseb helidel voolata põhjanaabrite veteran-elektrooniku Mika Rantala juhitav kooslus Verde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles