Hedvig Hanson kirjutas Eesti sünnipäevaks laulu «Kodumaa»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hedvig Hanson
Hedvig Hanson Foto: Eve Saar

Laulja ja helilooja Hedvig Hanson kirjutas Eesti 100. sünnipäevaks laulu «Kodumaa», mille sõnad on pärit Ellen Niidu samanimelisest luuletusest.

Hanson sai innustust ettevõtja ja Eesti aukonsuli Singapuris Sonny Aswani soovist, et vabariigi aastapäevaks valmiks üks eriline laul.

Laulu saab kuulata siin ning mitmetes Eesti raadiojaamades.

«Tundsin, et see peab olema lüüriline lugu, mis ülistab meie kodumaa ilu, loodust ja inimesi. Ellen Niidu luuletus sobib suurepäraselt laulu meeleoluga,» ütles Hanson pressiteates.

«Rääkides Eesti iseseisvuse sajast aastast, siis olen sellest ligi veerandsaja aasta jooksul lähedalt osa saanud. See on olnud suurepärane aeg ning aastate jooksul on see maa, inimesed ja erinevad paigad saanud mulle väga lähedaseks. Olen väga rõõmus, et saja iseseisvusaasta tähistamiseks olid Hedvig ja tema bänd valmis looma laulu «Kodumaa». Niimoodi sai muusikute abil teoks kingitus Eestile,» sõnas Aswani.

Hedvig Hanson lindistas laulu Tallinnas bändiga koosseisus Kalle Pilli (kitarr), Peedu Kass (kontrabass), Allan Järve (flüügelhorn), Keio Vutt (tenorsaksofon) ja Margus Toompere (tromboon). Laulu seade tegi Kalle Pilli ja heliinsener oli Rauno Avel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles