13. sünnipäeva tähistav HÕFF kuulutas välja esimese filmi

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Vaimude lahkaja» on vana kooli kummituslugu.
«Vaimude lahkaja» on vana kooli kummituslugu. Foto: Kaader filmist

13. Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival kuulutas välja esimese linateose, mida on juba jõutud nimetada viimase aja parimaks briti õudusfilmiks.

Pealkirja «Vaimude lahkaja» kandvas kummitusloos uurib tuntud skeptik professor Phillip Goodman kolme veidrat juhtumit, mis viivad ta õudustäratavale teekonnale. Populaarsel näitemängul põhineva filmi on lavastanud Andy Nyman ja Jeremy Dyson ning selles mängib ka «Kääbikust» tuttav Martin Freeman.

Hollywood Reporter kirjutas pärast «Vaimude lahkaja» esilinastust mullusel Londoni festivalil filmi kohta: «Nutikas ja oskuslik armastuskiri vana kooli õudusfilmidele.»

HÕFFi kunstilise juhi Maria Reinupi sõnul sobib selline film 13. HÕFFi kavasse nagu rusikas silmaauku. «Üliedukast teatrilavastusest välja kasvanud intensiivse atmosfääriga film lubab vaatajaile mitte ainult korralikke ehmatushetki ja põnevat vaheldusrikkust kolme lühifilmi näol, vaid ka suurepäraseid osatäitmisi,» ütles ta.

«Vaimude lahkaja» Eesti esilinastus leiab Haapsalus aset vahetult pärast Suurbritannia kinolevi algust. Filmil on eesti- ja venekeelsed subtiitrid.

27.-29. aprillini kestev Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival on suurim omasugune kogu Baltimaades. Tänavu tähistab festival oma 13. sünnipäeva, millega seoses on kavas ligemale 30 pikka filmi, lisaks hulk eriüritusi. Ekraanile jõudvad linateosed annavad ülevaate žanri viimase aja arengutest, eraldi tähelepanu all on retro-, friigi- ja B-filmid.

Kogu programm on avalik alates 6. aprillist. Jooksvaid kavatäiendusi saab näha festivali koduleheküljel www.hoff.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles