Kinodesse jõuab film Eesti esimesest ümberilma purjetajast Ahto Valterist

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene eesti ümberilma purjetaja Ahto Valter koos Margaret Valteriga.
Esimene eesti ümberilma purjetaja Ahto Valter koos Margaret Valteriga. Foto: Kaader filmist

Alates 14. märtsist jõuab kinodesse üle Eesti Jaanis Valgu dokumentaalfilm «Ahto. Unistuste jaht».

See on film Ahto Valterist, suurelt unistajast, seiklejast ja meremehest, kelle ümbermaailmareis omanimelisel purjelaeval paneb noored poisid janunema seikluste järele, naissoo õhates armastuskirju kirjutama ning ajakirjanikud enda järel jooksma.

Keegi ei teadnud, mis on see motiveeriv jõud ja ajend, mis sundis teda seda kõike läbi tegema. Kangelase püsimatu meel, aastatepikkused katsumused unistuste täitmiseks ning läbikukkumised sel teel rulluvad lahti filmi jooksul, mis kasutades unikaalset arhiivimaterjali avab vaatajale eelmise sajandi maadeavastaja ihalused ja katsumused.

Värvikas teekond ümber maailma avaneb tänu peategelase ja tema isa päevikutele ning tänu unikaalsetele filmikaadritele, mis reisi jooksul filmilindile jäädvustatud. Film toob vaataja silme ette ühe mehe elu ja meremeheks kasvamise loo, tema kujunemisprotsessi selleks, kes ta oli ning maailma, millega tal tuli rinda pista, et selleni jõuda

Filmi stsenarist ja režissöör on Jaanis Valk, operaator Erik Norkroos, monteerijad Erik Norkroos, Kersti Miilen ja Jaanis Valk, helirežissöör Horret Kuus, produtsent Erik Norkroos. Filmi on tootnud Rühm Pluss Null.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles