Endla Teatris esietendub Ivan Võrõpajevi «DreamWorks»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teatri «DreamWorks»
Endla teatri «DreamWorks» Foto: Gabriela Liivamägi

3. märtsil 2018 kell 19.00 esietendub Endla Suures saalis vene näitekirjaniku Ivan Võrõpajevi muinasjutt armastusest, sõprusest ja surmast «DreamWorks».

«DreamWorks» on lugu masendusse langenud Davidist ja tema sõpradest, kes teda aidata püüavad. Kasutusele võetakse kõik sõpruskonnale teadaolevad teraapiavõtted budismist viskini, kuid miski ei aita. Siis aga kingivad sõbrad Davidile naise, kes teab erilist saladust – ta teab, kuidas unistused töötavad.

«See näidend vastab küsimusele, mis on armastus, täpselt nii, nagu mina sellest aru saan,» ütleb lavastaja Ingomar Vihmar. «Võrõpajev on kõik selle, mis mina olen tahtnud öelda armastuse kohta, siin kõik väga ilusasti ära rääkinud ja vahepeale põiminud ka sellist väikest draamat. Ehk see vastus jõuab mänguliselt ja ette mängituna paremini kohale. Nii et kes tahab seda vastust teada, see peaks tulema «DreamWorksi» vaatama.»

Näidendi autor Ivan Võrõpajev on üks huvitavamaid, hinnatumaid ja enim mängitumaid kaasaegseid vene näitekirjanikke, kelle teosed (ja lavastused) on jõudnud paljudele Poola, Saksamaa, Ameerika Ühendriikide, Kanada, Tšehhi, Bulgaaria, Inglismaa, Prantsusmaa ja Eestigi lavadele ning pälvinud kümneid auhindu.

«DreamWorksi» tõlkija on Tiit Alte, lavastaja ja muusikaline kujundaja Ingomar Vihmar, kunstnik Rosita Raud, valguskunstnik Margus Vaigur, helilooja Ardo Ran Varres, liikumisjuht Rauno Zubko ning lauluõpetaja Elo Kesküla. Lavastuses mängivad Sten Karpov, Liis Karpov, Fatme Helge Leevald, Kleer Maibaum-Vihmar, Carmen Mikiver, Jekaterina Novosjolova, Ago Anderson, Lauri Kink, Lauri Mäesepp ja Ingomar Vihmar. Järgmised etendused toimuvad 8., 14., 22., 24. ja 28. märtsil, 7. ja 25. aprillil, 10. mail, 22. juulil ja 4. augustil Endla Suures saalis ning 19. märtsil Eesti Draamateatris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles