Kinno jõuab film Eesti viimasest rokkstaarist

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Film «Enam kui elu» kangelane on punkar Freddy Grenzmann, poeet ja ansambli Psychoterror liider.
Film «Enam kui elu» kangelane on punkar Freddy Grenzmann, poeet ja ansambli Psychoterror liider. Foto: Plakat

22. märtsil jõuab kinno film «Enam kui elu», mille kangelane on punkar Freddy Grenzmann, poeet ja ansambli Psychoterror liider.

Freddy Grenzmann on eesti viimane rokkstaar ja punk-rock ansambli Psychoterror laulja ja poeet. Mõiste rokkstaar tähistab nähtust, mis asub tava normidest väljaspool, on suurem kui elu. Freddy kohta võib tunnustavalt öelda, et ta ei ole normaalne, nii laval, kui elus. Energia, mis pulbitseb soontes, ei mahu tema sisse ära.

Freddy looming ja élu on samaväärsed. Ta näib olevat selline karakter, kel on kõik alati mängus. Ta kõnnib justkui kogu aeg noateral. Freddy teeb huvitavaks mitte seltskondlik või tekstuaalne mängumõnu, vaid mängupandu suurus, täielik enesekaotuse võimalikkus ja aimatava inimliku või metafüüsilise ahastuse sügavus.

See on lugu viimasest rokkstaarist ja poeedist, tema tööst ja ühe punk ansambli anatoomiast.

Filmis astuvad üles Psychoterrori liikmed Lauri «Uims» Leis, Margus «Müül» Müil, Sven Liba, Sven «Mozg» Kimmel ja erikülalised Hasso Krull, Koit Raudsepp, Marko Mäemets, Marko Mägi, Raul Saaremets, Raul Velbaum, Siim Nestor, Valner Valme, Villu Tamme ja teised.

«Enam kui elu» 2018

Autorid Indrek Spungin ja Taavi Arus

Operaator / monteerija Taavi Arus

Helirezii Indrek Soe

Muusika Psychoterror

Animatsioon Bop Animation

Produtsent Pille Rünk

Plakat / Graafika Martti Poom

EFI Kulka ERR Allfilm Zbanski Kino

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles