Film Mart Laari valitsusest on menukas (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dokumentaalfilm «Rodeo» räägib taasiseseisvumisaja Eesti esimest valitsusest.
Dokumentaalfilm «Rodeo» räägib taasiseseisvumisaja Eesti esimest valitsusest. Foto: Kaader filmist

Kino Artise veebruarikuu vaadatuim film on Eesti dokumentaalfilm «Rodeo». 

Kiur Aarma ja Raimo Jõeranna film «Rodeo» taasiseseisvunud Eesti esimesest valitsusest avas menukalt dokumentaalfilmide festivali DocPoint nii Eestis kui Soomes, filmi kinolevi algas pärast festivali veebruarikuu teisel nädalal.

Vaatamata tihedale filmiturule suutis film „Rodeo“ rebida Artises esimesele kohale kogudes 1330 vaatajat. See number ei konkureeri suurte kassahittidega, küll on aga märgilise tähendusega Eesti dokumentaalfilmi jaoks ja Artise repertuaari valikul.

«Eesti filmitegijatele on oluline, et kodumaised ilusaid filme kogetakse suurelt kinoekraanilt. «Rodeo» on toonud vaatajad edukalt saalidesse juba meil ja Soomes ning film valmistub reisima ka rahvusvaheliselt. Loodetavasti leiavad vaatajad üles ka järgmised tänavu linastuvad uued Eesti dokumentaalfilmid, mis jutustavad põnevaid lugusid meie endi inimestest ja ajaloost,» rääkis Eesti Filmi Instituudi filmiekspert Kaarel Kuurmaa

Märtsikuus jõuavad Artise ekraanil veel järgmised Eesti dokumentaalfilmid:

  • 14. märtsist «Ahto. Unistuste jaht», rež Jaanis Valik
  • 16. märtsist «Jagatud valgus», rež Kullar Viimne
  • 23. märtsist «Enam kui elu», autorid Indrek Spungin ja Taavi Arus

Dokumentaalfilm «Rodeo» jätkab kinoleviga märtsis ja on ekraanil seni kuni vaatajaid jätkub. Üle Eesti on «Rodeo» kogunud üle 4000 vaataja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles