Oscarifilmid ei kõneta televaatajat (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
90. Oscari-gala õhtujuht oli Kimmy Kimmel
90. Oscari-gala õhtujuht oli Kimmy Kimmel Foto: LUCAS JACKSON/Reuters/Scanpix

Ameerika filmiakadeemia 90. auhinnatseremooniat jälgis otsepildis 26,5 miljonit vaatajat.

See on läbi aegade kõige väiksem vaatajanumber, mida Oscaritseremoonia on ekraanide ette meelitanud, kirjutab CNN. Eelmisel aastal vaatas ülekannet 33 miljonit inimest, nii et tänavu tuli 20 protsendiline langus.

Eelmine madalseis oli 2008. aastal, kui õhtut juhtis Jon Stewart ja parima filmi Osacari sai «Ei ole maad vanadele meestele». Siis oli vaatajad 32 miljonit. Madala vaadatavuse põhjusteks peetakse sõu pikka, neljatunnist kestust ning telemaastiku fragmenteeritust. Aga veel üks oluline põhjus on see, et kandideerivad filmid ei kõneta laia publikut.

Nii näiteks teenis tänavune võidufilm «Vee puudutus» USAs ainult 57 miljonit dollarit kassatulu, mida on 163 miljonit dollarit vähem kui hitt «Star Wars: Viimased jedid» paljalt avanädalavahetusega. Kassafilm «Wonder Woman» ei figureerinud nominentide seas üldse ja Marveli «Must panter» ei saa kuldmehikestele kandideerida enne järgmist aastat.

Läbi ajaloo on kõige vaadatuim Oscaritseremoonia 1998. aastal, kui kandideeris ja parimaks filmiks valiti James Cameroni «Titanic», üks kõige kasumlikumaid filme maailma ajaloos.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles