Melanhoolne muusika, positiivse laenguga

Alvar Loog
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambli DND kontsert 2017. aasta septembris Tartu Genialistide klubis, eesliinil Andreas Sepp.
Ansambli DND kontsert 2017. aasta septembris Tartu Genialistide klubis, eesliinil Andreas Sepp. Foto: Maris Savik

Ansambel DND, mis mõjub Eesti muusikaelus värske nimena, on tegelikult loodud juba sajandi alguses. See melanhoolset indie rock’i mängiv kollektiiv kandis kuni 2007. aastani nime Dead Next Door ning tegutses vahepeal üle kümne aasta Londonis.

DND on avaldanud viis albumit, millest viimane – «Kõikide haiguste ravi» – ilmus mullu septembris. Kuulajate püsivast ning otsapidi ka kasvavast huvist DND loomingu vastu räägib ühtlasi tõsiasi, et neil päevil andis ansambel vinüüliformaadis välja oma viis aastat varem üksnes CD-l ilmunud albumi «Tulede säras». Minu vestluskaaslaseks on ansambli solist, kitarrist ja peamine laulukirjutaja Andreas Sepp.

Mis teid, Tartu poisse, Londonisse ajas? Soov saada maailmakuulsaks?

Jah, muidugi! Miks peaks üks noor bänd üldse teistmoodi mõtlema!? 2000. aasta kevadel tekkis mõte püüda oma muusikat ka kuskil kaugemal esitada. Algsest ideest sai paari nädalaga projekt. Lasime jalga. Läksime viiekesi – tollane trummar ja üks kidrameestest ei tulnud kaasa. Et reisiks raha saada, pidime pillid enne Eestis maha müüma. Londonis sebisime endale juhutöid ning esimesel võimalusel ostsime pillid ja otsisime uue trummari. Läbi juhuse leidsime varsti ka plaadifirma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles