Tallinnas kõlab hingemuusika

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigrid Kuulmann.
Sigrid Kuulmann. Foto: Internet

Rootsi-Mihkli kirikus toimub taas vaba sissepääsuga «Hingemuusika» kontsert 13. märtsil algusega kell 15.00. Sari on loodud 2013. aastal koostöös Rootsi-Mihkli kogudusega ning pakub arvukale publikule iga kuu teisel teisipäeval klassikalise muusika elamusi.

Seekord esineb Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia (EMTA) lektor Sigrid Kuulmanni viiuliklass - Juan Fran Herruzo Cabrera (Hispaania), Alexandro Boix (Hispaania), Olesya Davidyuk (Hispaania/Ukraina), Laura-Liisa Kümnik, Karina Rostovtseva ja Liilian Lember. Klaveril saadavad Jelena Fomina ja Signe Hiis. Kontserdi kavas kõlavad teosed sellistelt heliloojatelt nagu Brahms, Tšaikovski, Debussy, Ysaye, Eller ja Mägi.

Sigrid Kuulmann on Eesti üks väljapaistvamaid viiuldajaid. Ta on lõpetanud Tallinna Muusikakeskkooli ning täiendanud end Londonis Guildhall School of Music and Drama’s ja Düsseldorfis Robert Schumann Hochschule’s maestro David Oistrahhi õpilase prof. Rosa Faini viiuliklassis. Tema mängu on juhendanud mitmed maailmakuulsad professorid. Sigrid on rahvusvahelise H. Elleri nim. viiuldajate konkursi ja mitmete teiste konkursside laureaat-preemiavõitja, esinenud solisti ja kammermuusikuna paljudes Euroopa riikides ja Skandinaaviamaades. Ta on pälvinud erilist tunnustust just Eesti heliloojate, eelkõige E. Tubina teoste esituste eest. Koostöös ERR-i ja Estonian Record Productions’iga on valminud interpreedil mitu CD-d. Ta on EMTA muusikainterpretatsiooni doktor ning töötab samas õppejõuna.

Järgmine kontsert Rootsi-Mihkli kirikus on 10. aprillil kell 15.00. Kuuleme Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia professor Peeter Sarapuu fagotiklassi õpilasi. Klaveril saadavad Jana Peäske ja Ralf Taal. Kavas on muusikat klassikast tänapäevani.

Muusikute fond PLMF loodi 2003. aastal missiooniga toetada klassikalise muusika talente ning on siiani ainus mittetulunduslik ühing, mis on abiks järjepidevalt mitmete Eesti annete käekäigule, pakkudes neile esinemisvõimalusi erinevate riikide kontserdilavadel, täiendõpet nii eesti kui maailma tipp-pedagoogide juhendamisel jpm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles