Magusnukker elu Disneylandi varjus

Aurelia Aasa
, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brooklynn Prince (kärus) ja Bria Vinaite filmi «Florida projekt» ühes kõige kuulsamas kaadris.
Brooklynn Prince (kärus) ja Bria Vinaite filmi «Florida projekt» ühes kõige kuulsamas kaadris. Foto: outnow.ch

Disneylandi viivalt kiirteelt ei kipu keegi juba naljalt kõrvalepõikeid tegema. Seetõttu jäävad märkamatuks kõrvalteid ääristavate motellide eredavärvilised read. Pealtnäha Disneylandi külje all peituv tõotatud maa – tegelikkuses soodne katusealune neile, kellele elu pole kätte mänginud just parimaid kaarte. Just säärasesse paika sõidutab meid üks möödunud aasta haaravamaid filme «Florida projekt» («The Florida Project»).

Sean Baker võttis oima eelmise filmi «Tangerine» üles pelgalt mobiiltelefoniga, sellegipoolest oli tegu meistriteosega. Kuhu viib ta vaataja oma uues filmis «Florida projekt»? Mis magus maailm see end seal Disneylandi külje all end peidab ja miks sai Willem Dafoe oma roilli eest Kuldgloobuse (ja kandideeris Oscarile)? Need inimesed elu ääremaadelt lähevad teile südamesse ja seavad end seal siis sisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles