Video: esimene pilk imekaunile Eesti loodusfilmile

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodusdokumentaal "Tuulte tahutud maa"
Loodusdokumentaal "Tuulte tahutud maa" Foto: Kaader filmist

Tänavu sügisel jõuab kinodesse hingematvalt kaunis täispikk loodusdokumentaal «Tuulte tahutud maa».

Esimesi kaadreid sellest filmist näitame nüüd.

Tuulte tahutud maa from Animalcity.eu on Vimeo.

«Tuulte tahutud maa» on eepiline dokumentaalfilm Eestimaa metsikust loodusest, kus vaataja ees rulluvad lahti meie kodumaa eriilmelised maastikud koos metsloomade ja tuhandete läbirändavate linnuparvedega. Filmi peategelane on meie metsade suurim imetaja ja põliselanik põder. Läbi looduse avanevad meie mineviku püüdlused ja vajadused ning meie iseloom, mida maastikud on tuhandete aastate jooksul hoidnud ja kinnitanud. Film valmib EV100 filmiprogrammi raames.

Režissöör Joosep Matjus rääkis filmist nii: «Loodus on meie identiteet ja rahvuslik uhkus — Eesti Vabariigi visiitkaart, millega me tutvustame end välismaailmale. Oma kodumaa puhtast ja metsikust loodusest on teinud filmi pea iga ennast hindav Euroopa riik. Puutumata loodus on rahvuslik aare, mida tuleb hoida, ja puhta keskkonna olemasolu on märk riigi elujõulisusest.

«Tuulte tahutud maa», esilinastus sügisel 2018

  • Tootja: Wildkino
  • Režissöör: Joosep Matjus
  • Operaatorid: Joosep Matjus, Atte Henriksson
  • Produtsent: Riho Västrik
  • Eelarve 210 000 eurot, sh EFI toetus 121 000
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles