Valter Ojakääru ja Heljo Sepa auks püstitati mälestuspink

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mälestuspink Pirita kloostri juures.
Mälestuspink Pirita kloostri juures. Foto: Pirita linnaosa valitsus

10. märts on helilooja ja kunagise Pirita elaniku Valter Ojakääru sünniaastapäev. Selle austamiseks paigaldati läinud reedel Pirita kloostri ette mälestuspink.

«Päev enne suurkuju sünnipäeva püsitasime mälestuspingi Valter Ojakäärule ja tema pianistist abikaasa Heljo Sepale. Abielupaar elas koos 64 aastat, mis on tänapäeval igati imetlusväärne ja ainulaadne. Veel enam on silmapaistev asjaolu, et mõlemad olid hiilgava karjääriga muusikud», ütles linnaosa vanem Alina Tubli.

Valter Ojakäär oli Eesti helilooja, muusikaraamatute autor, muusikafilmide stsenarist ja pikaaegsete muusikasaadete raadiohääl. Muuhulgas tõi ta esimesena eesti keelde mõisted «levimuusika» ja «süvamuusika». Tema abikaasa Heljo Sepp oli Eesti pianist ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia emeriitprofessor. 15-aastasena võitis Heljo Sepp Londonis rahvusvahelise muusikakonkursi.

Mälestuspink Pirita kloostri juures.
Mälestuspink Pirita kloostri juures. Foto: Pirita linnaosa valitsus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles