Saatuslik öö mõisaköögis

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sul on midagi silmas, las ma aitan! Preili Julie (Ursula Ratasepp), Jean (Kaspar Velberg) sel saatuslikul ööl, taamal puhkamas Kristin (Elisabet Reinsalu).
Sul on midagi silmas, las ma aitan! Preili Julie (Ursula Ratasepp), Jean (Kaspar Velberg) sel saatuslikul ööl, taamal puhkamas Kristin (Elisabet Reinsalu). Foto: Siim Vahur

Tallinna Linnateatri väikeses saalis on tunda suveöö leitsakut, jaaniöö nõiduslikkust, sõgedat kirge –  preili Julie ja Jeani tants muutub aina tulisemaks, metsikumaks, nad pöörlevad/keerlevad maailma unustades.

Laura Jaanholdi «Preili Julie» algab mõjuvalt, ses paariminutilise tantsus, mis muutub aina agressiivsemaks, kajab suveöö armumise lumm, hetke kaunidus. Kuid kui tantsust jääb vaid erutav mälestus, siis muutub linnateatri saal argiseks köögiks, kuhu vaevu-vaevu kostavad jaaniöö piduhääled, sest kohustused ei küsi kalendripäeva. Miks «Preili Julie» on tugev lavastus ja seda tasub vaadata, sellest kirjtuab Heili Sibrits. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles