Narva muuseumit hakkab juhtima Ivo Posti

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Posti.
Ivo Posti. Foto: Sille Annuk

Järjekordselt läbikukkunud Narva muuseumi juhi konkurssi tulemusena nimetas nõukogu järgnevaks kaheks aastaks muuseumi juhatuse liikmeks Ivo Posti.

Narva muuseumis toimunud nõukogu koosolekul valiti praegune juhatuse liige Ivo Posti järgmiseks kaheks aastaks muuseumi juhtima pärast seda, kui oli luhtunud muuseumijuhi valimise konkurss, kuna sihtasutuse nõukogu ei saavutanud valimisel lihthäälteenamust, ütles nõukogu esinaine Krista Nelson.

Hääled jagunesid kuueliikmelises nõukogus neli poolt ja kaks vastu Posti volituste pikendamisele.

Ivo Posti on lõpetanud Haagi Kuningliku Konservatooriumi ja töötab alates juulist 2015 Narva Muuseumi teadusjuhina, juhatuse liikme ülesandeid täidab ta alates 2017. aasta detsembrist.

Sihtasutuse Narva Muuseum juhatuse liikme viimasele konkursile laekus kokku 12 avaldust, kellest viie kandidaadiga (Ivo Posti, Aleksandr Apolinsky, Arne Raam, Eldar Efendijev, Sander Jürisson) viidi 16. veebruaril toimunud nõukogu koosolekul läbi vestlusvoor, kuid nõukogu valikut ei teinud.

Narva Muuseumi sihtasutuse nõukogus on kuus liiget, kellest kolm on nimetanud riik (Krista Nelson, Tarvi Sits, Jaanus Villiko) ja kolm Narva linn (Aleksei Mägi, Tatjana Stolfat, Ilja Fjodorov).

Esimest korda kukkus Narva muuseumi juhi konkurss läbi 18. detsembril. Tänavu 16. veebruaril kogunes nõukogu uuesti juhti valima, kuid otsust siis ei langetatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles