Sümfoonilise metali suurnimi Therion raputab juba neljapäeval Tallinna

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Death metal bänd Therioni lugude temaatika keerleb okultismi, mütoloogia, erinevate iidsete traditsioonide, õpetuste ja maagia ümber.
Death metal bänd Therioni lugude temaatika keerleb okultismi, mütoloogia, erinevate iidsete traditsioonide, õpetuste ja maagia ümber. Foto: Promopilt

Neljapäeval, 22. märtsil annab Tallinnas klubis Tapper täispika kontserdi Rootsi sümfoonilise metali esinumber Therion. Kitarristi Christofer Johnssoni eestvedamisel juba pea 30 aastat tegutsenud metal-orkester esitab lugusid selle aasta alguses ilmunud plaadilt «Beloved Antichrist» ja nendega liituvad tervelt kolm bändi: Imperial Age, Null Positiv ja Enemy of Reality.

Therioni lugude temaatika keerleb okultismi, mütoloogia, erinevate iidsete traditsioonide, õpetuste ja maagia ümber. Kuid just muusika on see, mille tõttu bänd võib end julgelt nimetada üheks kõige seikluslikumaks tegutsevaks metal-bändiks maailmas. 

Algusaastatel death metalit mänginud Therion võttis üheksakümnendate aastate keskel suuna hoopis ooperivokaaliga vürtsitatud eksperimentaalsete kompositsioonide suunas ja tänapäeval teatakse neid muusika poolest, mis sobib suurepäraselt esitamiseks kasvõi koos sümfooniaorkestriga. 

Bändil ilmus aasta alguses ka uus album «Beloved Antichrist» - kolme ja poole tunnine metal-ooper, millele annavad oma hääle lausa 29 vokalisti. Uksed avanevad kell 19:00 ja üritus on vanusepiiranguta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles