Leino Rei: kunstilise taseme hoidmiseks tuleb töötada teatris

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leino Rei istumas autorilavastuse "Päris mäng" lavakujunduse keskel.
Leino Rei istumas autorilavastuse "Päris mäng" lavakujunduse keskel. Foto: SANDER ILVEST/

Üksteist aastat vabakutselisena tegutsenud Leino Rei on NUKUs tagasi, näitleja ja lavastajana. Rei hindab, et saab teatris kaasa rääkida. Aastatega on ta jõudnud teadmiseni, et teatris on oluline näha tervikut ja leida ühisosa. «Aru saada eesmärgist. Mis on minu kui loomingulise töötaja eesmärk ja mis on teatri üldine eesmärk. Neis tuleb otsida ühisosa ja kui see üles leitud, on loominguks vajalikud tingimused olemas ja on võimalik koos edasi minna. Kui ühisosa üles ei leita, siis tekib frustratsioon, vastandumine, tülpimus. See on jube raske, ma ei tahaks sellega enam kunagi kokku puutuda. Praegu on mul õnnelik hetk, tean teatri ja enda eesmärki ja tean kattuvat ühisosa.»

Leino Rei räägib, miks ta tuli pärast 11 aastat vabakutselise elu tagasi NUKUsse ja mida ta peab teatris oluliseks. Aga ka sellest, miks ta tahab teha teatrit lastele, milline see teatr peaks olema ning miks ta asus õppima Tartu Ülikoolis kultuurikorraldust. Küsis Heili Sibrits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles