Eesti esinduskollektiivid lõpetasid kunstifestivali Hongkongis võimsa triumfiga

, Kuku raadio
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERSO esines Hong Kongi kunstifestivalil.
ERSO esines Hong Kongi kunstifestivalil. Foto: Anastassia Dratšova/ERSO

Kui hiinlasest kuulajale või kultuuritarbijale midagi väga meeldib, siis väljendavat ta seda eurooplase kõrvale võrdlemisi leige plaksutamisega. Nii on märkinud paljud, kes idamaise publiku ees esinenud. Mis toimub aga hiinlasest kontserdikülastaja peas, kui ta reageerib kuuldule tormilise aplausi, korduvate braavohüüete ning huiletega? Ilmselt midagi kirjeldamatult võrratut.

Just sellised emotsioonid valitsesid Hongkongi kultuurikeskuses laupäeval hetk pärast ERSO ja RAMi esitatud palverändurite laulu Wagneri ooperist «Tannhäuser». Tõsi, aplodeerijad ja huilgajad olid hongkonglased, ent saalis viibinud 1700 kuulaja emotsioonide siirust see ei vähenda. Eesti esinduskollektiivid olid pannud pika ajalooga, juba 46. korda toimunud Hongkongi kunstide festivalile EV 100 muusikaprogrammi raames toimunud kontserdiga väärika punkti.

Eesti esinduskollektiivide tee Hongkongi festivalile oli olnud pikk. «Ettevalmistused selleks sõiduks on kestnud pea kolm aastat,» rääkis Eesti Kontserdi produtsent Svea Ideon-Marks. «Festivali president Tisa Ho külastas kolme aasta eest Eestit, kui meil olid «Aadama passiooni» etendused. Sellest ajast on juba juttu olnud, et Eestit tutvustada ning meie kollektiive sinna viia. Hiljem külastas ka kultuuriministeeriumi delegatsioon Hongkongi ning lepiti juba kokku RAMi ja ERSO külaskäik festivalile,» kirjeldas ta sündmuste kulgu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles