Suure ballettmeistri teekond tantsus

Triinu Upkin
, balletiartist ja kultuuriteoreetik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai Murdmaa oma raamatu esitlusel Estonia talveaias 22.03.2018.
Mai Murdmaa oma raamatu esitlusel Estonia talveaias 22.03.2018. Foto: Ingrid Iter

«Teekond tantsus» on äärmiselt huvitav ja kultuurilooliselt tänuväärne teos. See ühendab endas silmapaistva kultuuritegelase – Mai Murdmaa – memuaare, tema loomingu analüüsi, kaasteeliste kommentaare ja kriitikute arvustusi, lisaks põnevat, kuid praegusel kujul pealiskaudseks jäävat sugupuu uuringut raamatu lõpus. Raamatu autor on Mai Murdmaa koos Heili Einastoga.

Teos on üles ehitatud kronoloogilist jada pidi, peatükid isiklikust elust ja loomingust näivad kunstipäraselt segunevat. Kindlasti on raamatu põhirõhk Murdmaa loomingutee jäädvustamisel. Ballettmeistri kõrval saavad sõna tema kaasteelised (tantsijad, heliloojad, kolleegid), kelle repliigid, kommentaarid või meenutused suhestuvad armsasti Murdmaa enda tekstiga, kord seda kinnitades, kord vaimukalt naljaks pöörates ja igatahes Murdmaa kuju sümpaatselt maiseks muutes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles