Eesti Draamateatri uueks kunstiliseks juhiks saab sügisest Hendrik Toompere jr

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendrik Toompere jr.
Hendrik Toompere jr. Foto: Mihkel Marpuu

Täna kogunenud Eesti Draamateatri kunstilise juhi konkursi komisjoni soovituse põhjal tegi teatrijuht Rein Oja Hendrik Toompere juuniorile ettepaneku asuda Eesti Draamateatri kunstilise juhi ametikohale. Kunstiliseks juhiks kandideeris neli inimest.

Hendrik Toompere jr on sündinud 1986. aastal Tallinnas. Eesti Draamateatrisse asus ta tööle 2010. aastal, kohe pärast lavakunstikooli 24. lennu lõpetamist. Draamateatris on Hendrik teinud 15 rolli ja kolm lavastust, neist viimase, 2016. aastal esietendunud Marius Ivaškevičiuse «Väljaheitmise» eest pälvis ta Eesti Teatriliidu lavastaja aastaauhinna. Hendrik Toompere jr-i ametiaeg Eesti Draamateatri kunstilise juhina algab selle aasta 1. augustist. Eesti Draamateatri praegune peanäitejuht Priit Pedajas on töötanud selles ametis alates 1999. aastast.

Eesti Draamateater pole praegu nõus avaldama, kes olid ülejäänud kolm kandidaati peanäitejuhi kohale ning kas nende hulka kuulus ka senine peanäitejuht Priit Pedajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles