Teater kui kodanikuühiskonna katsebaas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rimini Protokolli teatrirühmituse liige Imanuel Schipper.
Rimini Protokolli teatrirühmituse liige Imanuel Schipper. Foto: BennoToblerquad

25. märtsil pidas Tallinnas lavakunstikoolis loengu etenduskunstide uurija ja Euroopa poliitilise dokumentaalteatri tippgrupi Rimini Protokolli dramaturg Imanuel Schipper. Loengu pealkiri oli «Lavastatud publik, kodeeritud lavakujundused ja suhestuv dramaturgia. Uurides Rimini Protokolli uusimate lavastuste esteetikat». Schipperiga vestles teatrikunsti piire nihutavatest töömeetoditest, etenduskunstide funktsioonist ja tulevikust Madli Pesti.

-Kuidas Rimini Protokoll töötab ja kuidas te valite käsitlemiseks välja ühiskonnas olulised teemad?

See sõltub väga palju projektist. Mõnikord leidub teater või festival, kes tahab Rimini Protokolliga koostööd teha. Siis nad hakkavad omavahel läbi rääkima, vahel kestab see kaks-kolm aastat isegi. Kui me koostöös kokku lepime, kulub oma aasta aega uurimisele. Nii et protsess algab sellega, et minnakse sinna kohta, kus soovitakse Rimini Protokolliga koostööd teha, ning lavastajad vaatavad toimumispaiga ja linna üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles