Eesti kultuur kõlas ka New Yorgis

Neeme Raud
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Setod ja Reigo Ahven Brooklyni silla juures.
Setod ja Reigo Ahven Brooklyni silla juures. Foto: Valev Laube

Igal õhtul värvi muutva suure tõrvikuna Manhattani keskel kõrguv Empire State Building oli laupäeval esmalt sinakas-kollastes toonides, siis korraga aga kollane valgustus kustus ja New Yorgi kuulsaim pilvelõhkuja oli mõneks hetkeks sinimustvalge, justkui märkides Eesti äsjast suurt aastapäeva.

Sajad eestlased olid samal ajal aastapäevagalal Central Parki ääres asuvas hotellis Essex House. New Yorgi Eesti Majas jätkusid neljapäeval alanud järjekordsete eesti kultuuri päevade järelüritused. Pühapäeval kogunesid New Yorgi eestlaskond ja arvukalt mujalt Ühendriikidest siia kohale saabunud eestlased Manhattani kõrgkultuurikeskuse Lincoln Centeri Alice Tully saali, kus toimus väärikas EV 100 koorikontsert.

Kontserdi tähed olid siinkirjutaja silmis selle esimesed esinejad: 60 New Yorgi, Bostoni, Philadelphia, Washingtoni, Connecticuti ja New Jersey (välis)eesti last, kes nüüd juba kolmandat aastat laulavad kooris Laulurõõm. Lincolni keskuse esindusliku ja erakordse akustikaga saali tagaritta oli näha, et osa väikestest lauljatest on meist tumedama nahavärviga, aga nende rõõm esinemisest oli nähtav, ja mis peamine – eesti keel oivaliselt puhtalt lauldud!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles