Värvikas popkunstiikoon avab end filmis

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Hockney
David Hockney Foto: Kaader filmist

20. sajandi kunstiikoon David Hockney avab eksklusiivselt oma arhiivi ja ateljee uksed. Tulemuseks on soe portreefilm, mis jõuab ekraanile sel kolmapäeval Kumu kultuuriteemaliste dokumentaalfilmide sarjas.

«Hockney» on kummardus eelmisel aastal suurejooneliste näitustega Londonis, Pariisis ja New Yorgis oma 80. sünnipäeva tähistanud briti popkunstnikule, kes on mõjutanud ka meie kunstiavangardi. Film jälgib Los Angeleses elava kunstniku kujunemist ja püüab selgusele jõuda tema pikaajalise loomingulise põlemise põhjustes.

«Ta näeb maailma alati päikeselisest küljest – justkui esimest korda. Just seda meeleolu püüdsin ma oma filmiga edasi anda,» on öelnud režissöör Randall Wright.

11. aprillil kell 18 Kumu auditooriumis aset leidva seansi juhatab sisse kunstnik August Künnapu, keda Hockney on samuti mõjutanud. Film on inglise keeles ilma tõlketa. Sissepääs tasuta.

Kultuuriteemaliste filmide sarja Kumu Dokumentaal korraldavad Kumu ja PÖFF.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles