Kõva ja mahlane pähkel see meie «Kalevipoeg»

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Laumets tõi Sadamateatris lavale rahvuseepose, nimikangelast mängib lavastaja ise. Fotol kohtub Kalevipoeg Soome tuuslariga, keda mängib Karol Kuntsel. Kõrgustes seisab jutustaja rollis olev Anu Lamp.
Karl Laumets tõi Sadamateatris lavale rahvuseepose, nimikangelast mängib lavastaja ise. Fotol kohtub Kalevipoeg Soome tuuslariga, keda mängib Karol Kuntsel. Kõrgustes seisab jutustaja rollis olev Anu Lamp. Foto: Gabriela Liivamägi

Kaks aastat tagasi näitlejana Vanemuse teatrisse tööle läinud Karl Laumets mõtleb ja unistab suurelt, oma esimeseks lavastajatööks ei valinud ta mitte midagi vähemat kui rahvuseepose.

Pähkel on kõva ja suur, kuid Laumets pole materjalile alla jäänud. Sadamateatris mängitav «Kalevipoeg», dramatiseerijaks samuti Laumets, on terviklik lavastus, kolm tundi regivärssi läheb kui lennates! Ahjaa, Laumets on endale usaldanud ka peaosalise, nimitegelase rolli. Miks Vanemuise lavastust võiks vaadata, sellest kirjutab Heili Sibrits. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles