Viljandis tuleb komöödiafilmide festival

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Laenatud naene».
«Laenatud naene». Foto: Kaader filmist

3.-6. maini toimub Viljandis komöödiafilmide festival Wilkom. Linastuvad tulevad komöödiafilmid kogu maailmast ja näitamisele tuleb ka Eesti komöödiate eriprogramm.

Festivali algatajad on Viljandi pärimusmuusika festivali peakorraldaja Ando Kiviberg ja Sirbi filmitoimetaja Tristan Priimägi. Festivali keskmes on tugeva kunstilise tasemega komöödiafilmide programm, servades aga erinevad lisategevused nagu püstijalakomöödia kava ja muu teemakohane. Programmiga saab tutvuda siin.

Esimese Viljandi komöödiafilmide festivali põhiprogrammis linastub 12 filmi, programmi koostamisel komöödiafilmide alamžanrite osas korraldajad piiranguid ei sea - mustast ja teravmeelsest komöödiast kuni situatsiooni- ja füüsilise komöödiani välja.

Eesti Vabariigi 100. juubeli puhul on korraldajatel plaanis linale tuua ka Eesti komöödiate eriprogramm - neljast linastusest koosnev kava, mis näitab Eesti komöödiaid läbi aegade. Kogu seanssi saadab elav muusika.

Erilise pärlina näidatakse festivalil vanu eesti pärle nagu «Laenatud naene», «Karujaht Pärnumaal», «Vigased pruudid» (säilinud stseen) ja «Kutsu-Juku seiklused».  «Seltsimees lapse»valguses tasub vaadata Moonika Siimetsa lühifilme «Viimane Romeo», «Moekoer» ja «Salme saladus», lisaks veel tosin välismaist eriilmelist leebema või karmima huumoriga filmi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles