Vennaskonna suurimad hitid uuel kassetil

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vennaskond 1987. aastal Vasakult: Mait Re, Tõnu Trubetsky, Anti Pathique ja Jan-Eik Tulve
Vennaskond 1987. aastal Vasakult: Mait Re, Tõnu Trubetsky, Anti Pathique ja Jan-Eik Tulve Foto: Foto plakatil: Urmas Lange

Sel reedel esitleb Vennaskond, Tallinnas Klubis Factory, oma 1992. aasta kogumiku «Rockpiraadid»  uuesti välja andmist kassetina. 

Väikese tiraažina ilmuv kogumik lindistati Helsingis ja Koppenhaagenis heliinseneri Sal-Salleri käe all, kus kõlavad surematud hitid «Ma armastan Ameerikat», «Maailma lõpus on kohvik, kus kunagi kohtume kõik» ja «Appi! Ma vajan armastust!!!».

Anarhorokkaritele kütavad sooja 90ndate punkrock bande SQUARE ja punk-poeet Freddy Grenzmann uue bändiga SEX KASSETTA. Plaadimuusikat valib World Clinic'u frontman ja melomaan DJ AIVAR MEOS.'

LAULUDE NIMEKIRI

  1. "Tütarlaps mustas" (Tõnu Trubetsky; kitarrisoolo Allan Vainola)
  2. "Ajastu" (Trubetsky/Doris Kareva; kitarrisoolo Vainola)
  3. "Riia mu arm" (Vainola/Trubetsky)
  4. "Kassid ja koerad (Vainola/Trubetsky & Villu Tamme)
  5. "Surm Pariisis" (Vainola/Mait Vaik)
  6. "Suhkruga tee" (Trubetsky/Priidu Beier)
  7. "Sine" (Trubetsky)
  8. "Ma armastan Ameerikat" (Andrus Lomp/Trubetsky)
  9. "Maailma lõpus on kohvik, kus kunagi kohtume kõik" (Vainola & Vaik/Trubetsky; idee Andres Rodionov)
  10. "Minu kodu on mu kindlus" (Ivo Schenkenberg noorem)
  11. "Lend" (Vaik; kitarrisoolo Vainola)
  12. "Death in Paris" (Vainola/Vaik & Trubetsky)
  13. "Ootame sind Pimedusemaal" (Jüri Klyszejko/Trubetsky)
  14. "Appi! Ma vajan armastust!!!" (Trubetsky)
  15. "Öine valgus" (Vaik)

Vennaskond

Furieristlik uusromantiline punkansambli Vennaskond asutasid 1984. aastal Tõnu Trubetsky ja kitarrist Teet Tibar. Vennaskond on oma 33ndal tegutsemisaasta jooksul üles kasvatanud mitu generatsiooni teismelisi, sest ikka ja jälle leidub neid õrnas eas olevaid lihtsameelseid, keda võrgutab toores ilu ja kes usuvad poeesia väesse. 

Sex Kassetta 

2017. aastal psühhedeelse punkduona alustanud Sex Kassetta on Marko 'Tursk' Mäemetsa muusikalise avangardisimi ja punk-poeedi ning Psychoterrori frontman Freddy Grenzmanni ühisprojekt. Koos esitleti ka samal aastal kassett EP-d «Tants», peale mida liitus bändiga kauaaegne terrorist Sven Liba, lisades teravust ja hoogu trummidel. Sex Kassetta võlu peitub oskuses olla üheagselt nii toores ja värske, kui ka sentimentaalne ning kodune. Lisaks on bändi muusikalised tegemised leidnud kajastust ka äsja kinoekraanidele jõudnud ja kriitikute poolt hinnatud dokumentaalfilmis «Enam kui elu».

Square

Romantilis-meloodiline Pärnu-Jaagupi poppunk bande Square on tegutsenud aastast 1994. saades hoogu kultussaate «7 vaprat» hiilgelaegadest. Bänd ilmutab sellel aastal värske kauamängiva ning esitleb oma uut loomingut ja vanu hitte juba reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles