Juurikas. Balti presidentidel kõhud täis!

Uuno Prostamool
, Euroopa Haige Mees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juurikas. Teeme rahval tuju paremaks.
Juurikas. Teeme rahval tuju paremaks. Foto: Allan Hmelnitski ja Mart Juur

Kuna see jo hästi teada, et pärast pikka talve meil, põhjamaadel, vitamiinide ja valk-olluse ja süsivesikutega häda on käes, siis on rikaste maade juhid ühiselt nõuks võtnud Balti presidentide söötmise eest hoolt kanda, mis neil ka väga heaste on välja tulnud! Nii andis Ameerikamaa president härra Donald Trump alles hiljaaegu oma kokkadele käsu kaugete külaliste jaoks hulga rasvast ja magusat toitu vaaritada, mis Eesti, Läti ja Leedumaa presidentidele väga hää maitses! Ja kuna ainuüksi ihutoidust inimeseloomale väheks jääb, kosutas külaliste vaimu Valges Majas ka tore kultuuriprogramm. Lahke härra Trump näitas Läti presidendile Vējonisele oma suurt tuumanuppu, mida lubas prouadel Kaljulaidil ja Grybauskaitėl kogunisti käega katsuda!

Aga ameeriklastest viletsam ei olnd Prantsuse president Emmanuelle Macron, kelle elust on erootikafilm vändatud. Ehk küll imekaunis Elysee lossis peetud dineel roogasid rammusa Ameerika lobiga võrrelda ei saanud, andsid nad viimastele peenuse ja tundeküllusega silmad ette! Nii ei saanud külalised mitte ära imestada pardimaksast aetud prantsuse pasteedi «Föie Grääzi» hääd maitset, ega kuulsa Pariisi kokakunsti muid imesid nigu Cremé Brüleè ja Croque Mönsieur ja Pot Au Feu ning Musée au Chocolat, mis on šokolaadikompvekkidest keedetud rammus pudru. Ja nagu tohtrid kinnitavad, on presidentide kõhud pääle söömaaega kenasti korras, vaim virge ja enesetunne hea!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles