New Yorki läheb kunsti tegema Paul Kuimet

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Kuimet
Paul Kuimet Foto: Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskus

ISCP residentuuriprogrammi stipendiumikonkursi New Yorki võitis Paul Kuimet.

Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse (EKKAK) korraldatud avaliku konkursi tulemused kahekuuliseks residentuuriks New Yorgis on selgunud. Rahvusvaheline žürii, kuhu kuulusid kuraatorid koosseisus Kari Conte (ISCP), John Riepenhoff (Green galerii), Zane Onckule (vabakutseline kuraator) ja Karin Laansoo (EKKAK) valis häälteenamusega konkursi võitjaks fotokunstnik Paul Kuimeti.

Žüriiliikmed hindasid Paul Kuimeti taotluse puhul sügavuti minekut valitud uurimisteemaga ning ajaloolisele materjalile püstitatud residentuuriprojekti, mis keskendub ettevalmistustele eksperimentaalsele filmile. ISCP residentuur võimaldab kuraatorite ateljeevisiitidele lisaks tutvuda filmi valmimiseks vajalike arhiivimaterjalidega ning töötada Metropolitan kunstimuuseumi fotoarhiivis.

Paul Kuimeti kunstnikupraktika keskendub peamiselt fotoinstallatsioonidele ning 16mm filmidele, valides tihti teemaks modernismipärandi varjatud tähendused. Kunstniku hiljutised rahvusvahelised näitused on toimunud WNTRP galeriis Berliinis (koos Nina Schuikiga, 2018), BOZAR Kunstikeskuses Brüsselis (2017) ja Contretype fotokeskuses Brüsselis (2016).

ISCP on üks tuntumaid mittetulunduslikke kaasaegse kunsti institutsioone New Yorgis, mis pakub residentuuriprogramme tunnustatud kunstnikele ja kuraatoritele. 1994. aastal asutatud mittetulunduslik organisatsioon on 20 aasta jooksul vastu võtnud rohkem kui 1350 residenti 80 riigist. ISCP asub endises tehasehoones Brooklynis ning kunstikeskusesse kuulub 35 ateljeed, 2 galeriid ja projektiruum. ISCP on suunatud eelkõige kunstiprofessionaalidele, kes on rahvusvahelist tuntust saavutamas ning kellele residentuur annaks võimaluse intensiivselt oma loomingule keskenduda ning loomaks uusi kontakte maailma kunstimetropolis. Alates 2015. aastast on Eestist ISCP residentuuris osalenud Marge Monko, Rael Artel ja Anu Vahtra.

ISCP-EKKAK residentuur toimub ajavahemikus 1. oktoober – 30. november 2018. Stipendiumi toetab Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskus ja Eesti Kultuuriministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles