Eesti Draamateatris Toomperelt uuslavastus

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk Hendrik Toompere lavastusest «Saade».
Hetk Hendrik Toompere lavastusest «Saade». Foto: Jaanus Laagriküll

Neljapäeval, 19. aprillil esietendub Eesti Draamateatri suures saalis «Saade», vaimukas lugu töökohtade jahist ja reality show´de halastamatust manipulatsioonimaailmast, tegevust vürtsitab üks seletamatu mõrv.

Näidendi autor, praegu 91-aastane vaimuka ja virtuoosse sulega prantslane Michel Vinaver on oma elus töö, tööstuse ja töötusega väga lähedalt kokku puutunud, juhtides paarkümmend aastat Gillette´i ettevõtmisi nii Itaalias kui ka Prantsusmaal. Tema näidend «Saade», mis 1990. aastal võitis maineka Molière’i auhinna, räägibki tööst, ühest tänapäeva inimese olulisemast identiteedi ja kuuluvuse tugisambast. Milleks oleme valmis siis, kui töötuks jääme ja uut koht on hädasti vaja?

Mängu tuleb tõsielusaade, mis pakub pealtnäha ilusat, kuid halastamatut ning avalikku väljavaadet uue ameti hankimiseks telepubliku silme all. Kaardid lööb veel rohkem segi ühe saateosalise seletamatu mõrv. Kogu loo on film noir´i stiilis lavastuseks vorminud Hendrik Toompere.

  • Michel Vinaver «Saade»
  • Lavastaja Hendrik Toompere
  • Lavastuskunstnik Jaanus Laagriküll (külalisena)
  • Helilooja Tanel Kulla
  • Videokujundaja Tauno Makke
  • Kostüümikunstnik Jaanus Vahtra (külalisena)
  • Osades Hendrik Toompere, Merle Palmiste, Christopher Rajaveer, Raimo Pass, Kersti Heinloo, Taavi Teplenkov, Elina Purde (külalisena), Harriet Toompere, Hilje Murel, Maarja Mitt (külalisena), Sten-Erik Remmel või Franz Malmsten (külalisena).
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles