Premiere Presents tutvustab Kiievis Eesti uut tantsukunsti

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigrid Savi
Sigrid Savi Foto: Laura Arum-Lääts

19.–22. aprillil võõrustab Kiiev PREMIERE PRESENTS programmi: Ukraina rahvusvaheliselt tuntuim tantsufestival «Zelyonka Fest» näitab kaht eesti koreograafide etendust: Sigrid Savi «Imagine There’s a Fish» ja Joanna-Karoline Kalmi «Débutante».

Sõltumatu Tantsu Lava korraldatavas PREMIERE programmis oma debüütlavastusi esitlenud koreograafid Joanna-Karoline Kalm ja Sigrid Savi astuvad Kiievi Zelyonka festivalil üles reedel, 20. aprillil. Premiere presents nime all etendub Kalmu soololavastus «Débutante» ja Savi lavastus «Imagine there’s a Fish».

2016. aastal Sõltumatu Tantsu Laval esietendunud «Débutante» keskendub eneseesitluse temaatikale, uurides kunsti ja kunstnikku kui toodet. 2017. aastal esietendunud «Imagine there’s a Fish» on noorele koreograafile keskenduv abstraktne ja humoorikas töö. Mõlemad lavastused on olnud nomineeritud Eesti teatri aasta auhindadel tantsulavastuste kategoorias.

«PREMIERE PRESENTS: Eesti nüüdistants täna – homse kultuuri loojad» on rahvusvahelisele kultuuriväljale suunatud projekt, mis tutvustab Eesti nüüdiskultuuri kaasaegse tantsukunsti kaudu. Lisaks tutvustatakse koreograafide uut põlvkonda PREMIERE sarjas osalenute kaudu. Sündmus on pühendatud Eesti Vabariigi sajandale aastapäevale.

Nüüdistantsule pühendatud Zelyonka festival pakub publikule võimalust vaadata nii etendusi kui ka kohtuda Ukraina kaasaegse tantsu tegijatega ja esinenud koreograafidega. Lisaks kohalikule ukraina tantsukunstile näeb iga aasta aprillis Kiievis ka välisautorite lavastusi. Festival pöörab tähelepanu ka haridusprogrammile ja publiku kaasamisele.

Sõltumatu Tantsu Lava PREMIERE programm on mõeldud neile, kes on otsustanud luua oma esimese professionaalse avaliku liikumisel põhineva tantsulavastuse. Programm on aastate jooksul tutvustanud 27 uut tantsukunstnikku. 2019 näevad ilmavalgust järgmiste PREMIERE’i valitud koreograafide tööd.

Sõltumatu Tantsu Lava (STL) on teater ja kaasaegse tantsukunsti platvorm Telliskivi loomelinnakus. STL keskendub liikumise ja kehaga tegelevate lavastuste väljatoomisele, mis kasutavad nüüdisetenduskunstile omast väljenduslaadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles