Mida tuleks Jazzkaarel kuulata?

Ivo Heinloo
, muusikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nik Bärtschi muusikas peegeldub sügav huvi jaapani kultuuri vastu.
Nik Bärtschi muusikas peegeldub sügav huvi jaapani kultuuri vastu. Foto: Claude Hofer

Saabuva Jazzkaare puhul annab muusikaajakirjanik ja jazz'i-ekspert Ivo Heinloo nõu, mida kindlasti kuulata tasuks.

Kristjan Randalu astumine ECMi plaadifirmas salvestanud artistide väärikasse nimistusse on märgilise tähtsusega sündmus, mis näitab, et Eesti jazz on taas teinud ühe sammu edasi. Plaadil «Absence» sisalduvat materjali mängib Randalu koos kolleegide, kitarrist Ben Monderi ja trummar Markku Ounaskariga Vabal Laval 24. aprillil ja päev varem ka Viljandis. Märgilise tähtsusega seegi, sest Viljandi on olnud see paik, kus Randalu Ben Monderiga kitarrifestivalil mängides selle mõtteseemne esimest korda mulda pani.

Kollektiivi Ronin on mul olnud võimalus näha rohkem kui ühe korra ja nende liidri, multiinstrumentalist Nik Bärtschi fantaasialend üllatab ikka ja jälle. Nende jaapanipärase nime taga on väga sümpaatne minimalistlik joon. Kuulajatel tuleb 29. aprillil ilmselt valmistuda omajagu vaimuenergiat nõudvaks rännakuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles