Eesti film valiti Cannes’i filmituru alaprogrammi

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Etioopia-Hispaania koostööfilm «Jeesus näitab sulle teed kiirteele»
Eesti-Etioopia-Hispaania koostööfilm «Jeesus näitab sulle teed kiirteele» Foto: Kaader filmist

Eesti-Etioopia-Hispaania koostööfilm «Jeesus näitab sulle teed kiirteele» valiti Cannes’i filmituru alaprogrammi  Fontiéres Platform, mis toimub teist aastat. See žanrifilmile orienteeritud sektsioon esitleb maailma filmitööstusele kokku 16 projekti ja toimub 12. – 13. mail.

Vaata lõiku filmist!

«Jeesus näitab sulle teed kiirteele» on Eestis elava hispaania päritolu režissööri Miguel Llansó teine täispikk film. Film valmib Alasti Kino ja Lanzadera Filmsi koostöös ning läheb võttesse sel suvel Etioopias ja Eestis. «Jeesus näitab sulle teed kiirteele» on afrofuturistlik ulmefilm, mis käsileb globaliseerumise tagajärgi ning kujutab ühe väikese inimese kadumaminemise lugu globaliseerunud maailma prügimäel. Eesti-poolne produtsent on Kristjan Pütsep, filmis osalevad Eesti näitlejad ja kasutatakse Eesti võttekohti Sillamäel, Tallinnas ja mujal. Film on finantseeritud ühisrahastusplatvormi Kickstarter kaudu, lisaks erainvestorite ja Alasti Kino panusele.

Miguel Llansó filmitegemise meetodit iseloomustab leidlikkus ja vähenõudlikkus, tema filmid on eranditult madalaeelarvelised, toimuvad olemasolevates võttekohtades ja minimaalse meeskonnaga. Llansó unikaalne visioon on äratanud tähelepanu kogu maailmas: ta eelmine film «Puru» («Crumbs», 2015) on nüüdseks osalenud enam kui 115 filmifestivalil, seda on näidatud viiel lennuliinil, USA kinolevis ja müüdud mitmele telejaamale. Lisaks filmitegemisele töötab Miguel Llansó Balti Filmi- ja Meediakoolis stsenaristika ja režii õppejõuna.

«Miguel Llansó on põnev režissöör, kes painutab väljakujunenud tööstuse töövõtteid ja tal õnnestub see, kuna tal on niivõrd unikaalne filmitegemise meetod. Väikese Eesti produktsioonifirmana võidame Cannes’i filmituru kogemusest kindlasti palju.» lisas filmi eestipoolne produtsent Kristjan Pütsep ja kinnitas, et koostööprojektiga Cannes'i filmiturul osalemine on Eesti filmitegijate jaoks suur tunnustus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles