Mida lubab Eesti Draamateatri uus juht? (1)

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. augustist on Eesti Draamateatri kunstilise juhina ametis Hendrik Toompere noorem.
1. augustist on Eesti Draamateatri kunstilise juhina ametis Hendrik Toompere noorem. Foto: Madis Sinivee /

Eesti Draamateatri kunstilise juhi konkursi komisjon valis nelja kandidaadi seast Priit Pedajase asemele uueks kunstiliseks juhiks Hendrik Toompere juuniori, see tähendab, et Eesti teatriajaloos keerati ette uus lehekülg. Noor Toompere ütleb, et toimivat süsteemi ta lõhkuma ei hakka, aga Eesti Draamateater vajab nii sisult kui ka vormilt värskenduskuuri. Ka trupi koosseisus. «Ma tulen oma meeskonnaga, oma dramaturgi ja peakunstnikuga,» lausub Hendrik Toompere (31). Kuid nimedest ei soovi ta enne kindlaid kokkuleppeid rääkida. Teatri juhina jätkab Rein Oja. 

Toompere lubab, et ta pole teatri kunstilise juhina inimene, kes hakkaks jõuliselt iseennast peale suruma. «Juhi valisid selle maja töötajad. Juht peab olema inimene, kes arvestaks nendega ja leiaks head lahendused. Mina olen teatri oma. Mitte vastupidi.»

Et Eesti Draamateatri bränd ei muutuks sisust tugevamaks, tuleb Toompere hinnangul maksimaalselt panustada ja teha nii, et KÕIK lavastused oleks hästi tehtud ja hästi valitud. «Tuleb hoolega suhtuda. Teater pole maja, vaid on sisu.»

Täpsemalt oma plaanidest rääkis Hendrik Toompere noorem Heili Sibritsale.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles